Agenda

Boekvoorstelling Racisme

Datum: 
woensdag 12 juni 2019 - 20u00 tot 22u00
Locatie: 
De Lindepoort, Begijnenstraat 18, Mechelen
Organisatie: 
HUMMUS, House of Deep Democracy

Racisme doet pijn en dat wordt te weinig erkend, vindt Naima Charkaoui. Daarom schreef ze een boek: ‘Racisme. Over wonden en veerkracht’, waarin ze vooral focust op de gevolgen van racisme bij kinderen en volwassenen. En ze geeft ook concrete tips over hoe ermee om te gaan.

Een paar jaar geleden werkten Naima en Fanny mee aan een studiedag over de gevolgen van racisme en discriminatie bij kinderen en jongeren. Fanny leerde Naima kennen als een zeer gedreven activiste en als een degelijk onderzoeker. 

HUMMUS, Internationaal Comité en OverKop nodigen Naima uit om het boek ook in Mechelen te komen voorstellen. We hopen dat jij erbij zal zijn. Want groeien in bewustwording kan je ook door naar minderheidsstemmen te luisteren. En zo misschien de minderheidsstem in jezelf te ontdekken? 

Fanny verwelkomt ons en leidt het boek in. Naima vertelt ons over haar onderzoek en het boek. Er is de kans om met haar en de zaal daarover verder in gesprek te gaan.

 

Inschrijving

Inschrijven en boek bestellen graag via dit formulier

Inkom: 5 euro 
Inkom + boekenpakket (Racisme van Naima Charkaoui en Mijn held is een hulpverlener van Fanny Matheusen): 35 euro incl BTW (jouw voordeel: 15 euro)