Agenda

Cultuursensitieve ondersteuning van ouderen uit de migratie

Datum: 
dinsdag 08 mei 2018 - 09u30 tot 16u00
Locatie: 
Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Huart Hamoirlaan 136, Schaarbeek
Organisatie: 
Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee)

Inhoud

2-daagse opleiding, 8 en 29 mei 2018 (09u30-16u00)

Ouderen van vreemde origine die nood hebben aan zorg en ondersteuning, vinden moeilijk de weg naar de thuiszorg. Tegelijk hebben verzorgenden, leidinggevenden en andere medewerkers van thuiszorgorganisaties nood aan meer inzichten en vaardigheden voor een meer cultuursensitieve zorg. Hoe kunnen we de brug slaan tussen de beide?

EVA vzw ontwierp een vernieuwend wijkzorgmodel om aan de noden van beide partijen te beantwoorden. Birsen Taspinar werkte voor het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen voor dit project een opleiding uit voor medewerkers van thuiszorgorganisaties in Brussel. Hoe kunnen zij een kwaliteitsvolle zorgverlening bieden aan ouderen uit de migratie? Welke goede voorbeelden kunnen hen inspireren?

Natuurlijk is deze opleiding ook relevant voor thuiszorgdiensten in andere regio’s en voor andere zorginstellingen voor ouderen. Via deze bijscholing kunnen leidinggevenden en stafmedewerkers hiermee kennismaken en nadenken hoe zij cultuursensitiever kunnen werken.

Begeleider

Birsen Taspinar is psychologe en systeemtherapeute, en auteur van het boek ‘Moeders van de stilte’, een ontdekkingsreis door de wereld van drie Turks-Belgische vrouwen (WPG, 2013).

Prijs

De deelnameprijs is 100 euro (50 euro voor Odisee-studenten).

Inschrijven

Online inschrijven kan via deze link.