Agenda

De multiculturele binnenwereld: psychotherapie bij niet-westerse allochtonen

Datum: 
donderdag 22 februari 2018 - 14u00 tot 17u00
Locatie: 
Thomas More, Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen
Organisatie: 
Thomas More - Toegepaste Psychologie

Inhoud

Hoe kan een ‘autochtone’ hulpverlener een ‘allochtone’ cliënt helpen vanuit een zeer specifieke therapeutische setting. Wouter Gomperts vertelt over zijn psychoanalytische praktijkervaringen.

De laatste jaren is een toenemend aantal niet-westerse allochtone patiënten in psychoanalytische psychotherapie bij vooralsnog meestal autochtone therapeuten. Alle ‘gewone’ psychische problemen en ingrediënten van een psychoanalytische behandeling kunnen dan een net iets andere inhoud en betekenis krijgen. Wouter Gomperts vertelt in woord en beeld over migratiegerelateerde identiteitsproblematiek bij de eerste en tweede generatie. De therapie beoogt een innerlijke verbinding tot stand te brengen of te versterken tussen gecompartimentaliseerde innerlijke werkelijkheden die zijn ontleend aan de cultuur en samenleving van het land van herkomst en de Nederlandse cultuur en samenleving. Aandacht wordt besteed aan etnisch-culturele overdracht en tegenoverdracht.

Spreker

Wouter Gomperts, klinisch psycholoog, psychoanalytisch psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is deeltijds werkzaam bij de programmagroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam en stafmedewerker van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut.

Prijs

De deelnameprijs is 50 euro

Inschrijven

Online inschrijven kan via deze link.