Agenda

HICO: Handvatten Interculturele Communicatie in de zorg

Datum: 
donderdag 25 april 2019 - 13u00 tot 16u00
Locatie: 
Vormingscentrum HIVSET, Westerlaan 73, Waregem
Organisatie: 
Hivset ism Expertisecentrum Door Elkaar

Heb je het soms lastig met iemand die hier al vele jaren woont maar geen woord Nederlands spreekt? Vind je het moeilijk om te communiceren met zorgvragers die de taal niet kennen? Ben je op zoek naar tools om de vertrouwensrelatie uit te bouwen? Merk je soms een grote kloof tussen de verwachtingen van zorgvragers en die van jou…misschien is deze vorming wel boeiend en leerrijk voor jou:

HICO = handvatten interculturele communicatie

Programma

Omgaan met diversiteit is immers een basiscompetentie vandaag. Het brengt nochtans ook spanning, onzekerheid en frustraties met zich mee. Maar er is vaak al heel veel kennis aanwezig in de organisatie. Onbewust doen we vaak al zoveel goede dingen.

Wij ontwikkelden deze methodiek om diversiteit op een professionele, interactieve manier te brengen. Via kennisvragen, doe-opdrachten, stellingen en casussen verkennen we het hele domein van diversiteit, met een sterke focus op ‘communiceren met de diverse zorgvrager’, want alles is immers communicatie. Op deze manier kan aanwezige expertise aan bod komen, kunnen ervaringen op een veilige manier worden gedeeld, kunnen tips worden uitgewisseld, kunnen handige tools bekeken worden… De begeleider bezit de nodige expertise om alles in goede banen te leiden en input te geven.

Doelgroep

Alle medewerkers (verzorgende, zorgkundigen, verpleegkundigen, paramedici,...) werkzaam in de zorgsector 

Inschrijving

Je kan je inschrijven via deze link.

Prijs:40 euro inclusief cursusmateriaal 

Maximum aantal deelnemers: 12

Meer info?

Contactpersoon: team diversiteit waregem
Emailadres: vormingscentrum-waregem@hivset.be