Agenda

Ik spreek radicaal: In gesprek met de jeugd

Datum: 
donderdag 08 maart 2018 - 09u30 tot 12u30
Locatie: 
Thomas More, Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen
Organisatie: 
Thomas More - Toegepaste Psychologie

Inhoud

Radicalisering en extremisme zijn twee hot items waar de kranten de laatste drie jaar bol van staan. Nog nooit hebben we zoveel aandacht gehad voor jongeren die door bepaalde groeperingen naar zich toe worden getrokken om een agressieve of gewelddadige houding aan te nemen. Op alle niveaus van de maatschappij probeert men daar iets rond te doen, maar wie slaagt erin om op een degelijke manier met zulke jongeren in dialoog te gaan? 

In deze workshop reiken we je een aantal tools aan die jou helpen om aanknopingspunten te zien en ten volle te benutten om hun belevingswereld te verkennen.
Tijdens deze workshop worden een aantal gesprekstechnieken aangeleerd, zoals verbreden, vertragen, feedback gestuurd interviewen, gevoelsreflecties toepassen en interpuncties.
Ook ga je oefenen op het uiten van een gepaste basishouding, waaronder kleur bekennen over eigen ideeën bij de hulpverlener.

Doelgroep

Alle geïnteresseerden.

Trainer

Sofian El Bouazati, psychologisch consulent en praktijklector bij Thomas More Antwerpen en systeemtherapeut bij Mijn Balans/Al Miezaan.

Prijs

50 euro

Inschrijven

Online inschrijven kan via deze link.