Agenda

Kruispuntdenken in het jeugdwelzijnswerk

Datum: 
dinsdag 26 maart 2019 - 09u30 tot 16u00
Locatie: 
Hannibal-JKVG vzw, Boomgaardstraat 94A, 2600 Antwerpen
Organisatie: 
Uit de marge

Wie we zijn wordt bepaald door vele factoren: ons geslacht, onze omgeving, etniciteit, socio-economische positie, enz. Deze zaken vormen mee onze complexe en unieke identiteit. Ze vormen ook de basis voor onze privileges en kwetsbaarheden. Het kruispuntdenken bekijkt hoe deze factoren kruisen en elkaar versterken waardoor bepaalde privileges en kwetsbaarheden versterkt worden.

Kruispuntdenken is een onmisbaar kader voor iedereen die strijdt tegen verschillende vormen van uitsluiting en onderdrukking. In deze vorming wordt uitgelegd wat kruispuntdenken precies is, waarin het verschilt van benaderingen zoals gelijke kansen en diversiteit. We bekijken wat kruispuntdenken betekent voor onze jeugdwerkpraktijk en geven concrete tips om mee aan de slag te gaan in de eigen praktijk. Van eigen bewustzijn tot jongeren en hun netwerken daarvan bewustmaken. Van jongeren versterken tot het aanvechten van privileges. We gaan samen op zoek naar hoe we vanuit het kruispuntdenken onze handelingskaders kunnen aanscherpen.

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Je hebt inzicht in de theoretische kaders rond kruispuntdenken.
  • Je kan deze kaders toepassen in de praktijk en krijgt zicht op hoe je jouw handelen kan verstevigen aan de hand van het kruispuntdenken.
  • Je weet hoe je binnen het kader van kruispuntdenken versterkend aan de slag kan met kinderen en jongeren.

Begeleiding

Ikrame Kastit en Hanne Daniëls (Uit De Marge/CMGJ vzw) i.s.m. ella vzw

Inschrijving

Je kan je inschrijven via deze link voor 12 maart 2019 

Prijs: €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs