Agenda

Recht op liefde

Datum: 
donderdag 07 februari 2019 - 09u30 tot 16u30
Locatie: 
Atlas, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen
Organisatie: 
Merhaba

Opzet

De handleiding Recht op Liefde werd ontwikkeld door ella vzw & Merhaba vzw om op een laagdrempelige manier rond seksuele en genderdiversiteit te werken met etnisch-culturele minderheden. Men leert het thema bespreekbaar te maken en de tolerantiegraad te verhogen.

Doelgroep:

Mensen die professioneel of als vrijwilliger werken met mensen uit etnisch-culturele minderheden (leerkrachten, trajectbegeleiders, docenten maatschappelijke vorming, e.a.). 

Doelstelling

Oefeningen en perspectieven aanreiken om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken; leren omgaan met weerstand, en negatieve reacties ombuigen naar een meer open houding.

Leermethode

We volgen de inhoud van de methodiek, die is opgebouwd rond vijf modules: identiteit en beeldvorming; interculturaliteit; gender; seksuele diversiteit; religie. Bij elke module hoort een woordje uitleg en vooral veel interactieve oefeningen.

Inschrijven

Stuur een mail naar communicatie@merhaba.be, graag met vermelding van de context waarbinnen u actief bent, en waarom u deze vorming wil volgen. Uw inschrijving is pas definitief nadat u van Merhaba vzw een bevestiging hebt ontvangen.

Prijs: 65€, inclusief  lunch en Methodiekenbundel "Recht op Liefde"