Agenda

Superdiversiteit - nascholingstraject module 4

Datum: 
dinsdag 24 april 2018 - 09u30 tot 17u30
Locatie: 
Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031, Drongen
Organisatie: 
IVC - nascholing voor therapeuten - masterclasses

Inhoud

2-daagse nascholing - data: 24 en 25 april 2018

Diversiteit is aanwezig in elk contact, in elke begeleidingsrelatie. “Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet, en daarmee je handelen …” (Citaat van Y. Stapert)

We herkennen de wereld door onze eigen bril. Onderlinge verschillen en overeenkomsten herkennen we meestal in uiterlijke kenmerken: huidskleur, sekse, kleding, beperkingen, leeftijd, taalgebruik, etc. Er zijn echter even zoveel, zo niet meer, onzichtbare verschillen en overeenkomsten. De beeldvorming, oordeelsvorming en vooroordelen zijn snel gemaakt. Welke betekenis verlenen we hieraan in de relatie therapeut – cliënt? Hoe zien we onszelf, hoe ervaren we de ander, welke ruimte is er, wie bepaalt dat en hoe? Verschillen zijn leuk, het ‘andere’ / de ‘ander’ kan uitdagend zijn, maar soms ook lastig te hanteren.

In de training is aandacht voor onvermijdelijke beeldvorming, voor het nut en risico van vooroordelen. Daarbij komt zeker ook de vraag: In hoeverre kennen we onze eigen interne diversiteit en wat zijn nu eigenlijk ‘onze (zo vaak benoemde) normen en waarden?’ Wat is de betekenis van een werkelijk dialogisch contact?

De thema’s worden gekoppeld aan de Gestalt uitgangspunten, veldtheorie, contactstijlen en ook een kritische noot: is Gestalt bruikbaar bij iedereen? Hoe zit het met de witte onschuld? Is therapie wit / middenklasse / feminien?

Begeleider

Marten Bos

Prijs

De deelnameprijs is 380 euro (excl. 21% btw). In deze prijs zijn de broodmaaltijden en de koffiepauzes inbegrepen. Deze cursus kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Gelieve het btw-bedrag te storten als voorschot.

Inschrijven

Online inschrijven kan via deze link.