Mantelzorg met kleur - Hoe zorgtaken van mensen met een migratieachtergrond verlichten | Boek

Over het boek

Een praktische gids voor zorgverleners, welzijnswerkers en lokale beleidsmakers

Mantelzorg met kleur haalt 'verborgen' mantelzorgers van onder de radar en roept hulpverleners op om mantelzorgers met migratieachtergrond beter te ondersteunen. Deze groep mantelzorgers is erg kwetsbaar en ervaart specifieke communicatieproblemen en drempels ten aanzien van ons professioneel zorgsysteem.

Met concrete getuigenissen als rode draad, gidst Mantelzorg met kleur je door mantelzorgpraktijk bij mensen met een migratieachtergrond. Aangevuld met praktische tips, good practices en aanbevelingen voor het beleid is dit boek een werkinstrument voor iedereen die zijn visie op zorgverlening wil toetsen en opentrekken in een superdiverse samenleving.

Mensen met een migratieachtergrond doen niet meer aan mantelzorg dan de doorsnee Vlaming. Maar er zijn wel degelijk verschillen: andere beweegredenen of de verschillende positie van de mantelzorger zelf, maar ook specifieke drempels met de formele gezondheidszorg, communicatieproblemen... Vertrekkend vanuit concrete getuigenissen, aangevuld met good practices, analyseert Anne Dedry de mantelzorgpraktijk bij mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast doet ze ook concrete aanbevelingen voor een cultuursensitieve kijk op mantelzorg. Een niet te missen boek voor professionele hulpverleners die hun visie op gezondheidszorg en zorgverlening willen toetsen en opentrekken in een wereld waar etnische grenzen onbestaande worden.

Over de auteur

Anne Dedry is volksvertegenwoordiger voor Groen!. Ze behartigt er vooral het thema 'gezondheid'. Naast Mantelzorg met kleur verscheen eerder van haar hand het boek Zorg zonder naam: de mantelzorgwijzer.

Lezen?

Klik hier als je het boek wil inkijken en/of als je het boek wil bestellen via de website van de uitgeverij.

Gedetailleerde productinfo

Auteur: Anne Dedry

Titel: Mantelzorg met kleur - Hoe zorgtaken van mensen met een migratieachtergrond verlichten

Uitgever: LannooCampus

Jaar van uitgave: 2017

EAN: 9789401445993

Nur-code: Verpleegkunde en ziekenverzorging

Afwerking: Paperback

Aantal pagina's: 200

Afmetingen: 240x170

Richtprijs: 24,99 euro